Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ έτους 2020

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, φέτος διαφοροποιείται η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) και η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα. Η Αίτηση – Δήλωση αποστέλλεται με mail από τους υποψηφίους στο Λύκειό τους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.

Την εγκύκλιο σχετικά με τη διαδικασία υποβολής μπορείτε να δείτε εδώ

Δείτε το έντυπο που πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι καθώς και τις οδηγίες για τη συμπλήρωσή του.

Όσοι ενδιαφέρονται για τις μουσικές σχολές πρέπει επίσης να υποβάλλουν το παράρτημα/Α-Δ και να συμβουλευτούν τον κατάλογο με τα μουσικά όργανα.

Υπενθυμίζεται ότι :

  1. Οι απόφοιτοι υποβάλουν-αποστέλλουν με e-mail μαζί με την Αίτηση-Δήλωση και τα σχετικά δικαιολογητικά (απολυτήριο και πτυχίο) στο ΕΠΑΛ υποβολής αφού τα έχουν σκανάρει ή φωτογραφίσει με κινητό τηλέφωνο μέχρι 9 Απριλίου 2020.
  2. όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά, πρέπει ως τις 9 Απριλίου να υποβάλουν-αποστείλουν με mail στο Λύκειό τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αφού τα έχουν σκανάρει ή φωτογραφίσει με κινητό τηλέφωνo.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορείτε να το διαβάσετε εδώ