Ειδικότητες Υγείας Γ τάξη

Βοηθός Νοσηλευτή.


Περιγραφή Επαγγέλματος.

Η φροντίδα του ασθενούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, είναι το αντικείμενο της εργασίας του νοσηλευτή. Τη νοσηλευτική φροντίδα του ασθενούς αναλαμβάνει ο νοσηλευτής. Είναι απαραίτητος και πολύτιμος συνεργάτης του γιατρού, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει να υποστηρίξει και να ενισχύσει την ψυχολογία του ασθενούς και να στηρίξει τη θεραπευτική αγωγή του. Η προσαρμογή τού νοσηλευόμενου στο περιβάλλον, η πορεία της υγείας του, ο έλεγχος της φαρμακευτικής αγωγής που του έχουν συστήσει οι γιατροί, η παρακολούθηση των μηχανημάτων και των συσκευών που πιθανά υποστηρίζουν τον ασθενή, η προετοιμασία εργαστηριακών εξετάσεων είναι εργασίες που διεκπεραιώνει ο νοσηλευτής.

 

Πρόγραμμα σπουδών: Βοηθός Νοσηλευτή

A/A Μαθήματα ΩΡΕΣ
1 Στοιχεία Ανατομίας – Φυσιολογίας ΙΙ
2 Εξελικτική Ψυχολογία
3 Νοσηλευτική 3Θ+2Ε
4 Στοιχεία Νευρολογίας – Ψυχιατρικής
5 Εργασιακό Περιβάλλον Τομέα 7
6 Στοιχεία Μαιευτικής – Γυναικολογίας – Στοιχεία Παιδιατρικής

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

 

Ο απόφοιτος της ειδικότητας  με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά:

  • Μπορεί να εργαστεί ως βοηθητικό προσωπικό, σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, σε μαιευτικές κλινικές, κατασκηνώσεις, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, και ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας τη φροντίδα βρεφών και παιδιών στο σπίτι.
  • Πάντοτε με την εποπτεία του βρεφονηπιοκόμου παρέχει πλήρη φροντίδα στο παιδί προσχολικής ηλικίας, βοηθά την ολόπλευρη σωματική, ψυχική, λεκτική και κινητική ανάπτυξη του παιδιού της προσχολικής ηλικίας εφαρμόζοντας κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους, φροντίζει παιδιά με ιδιαιτερότητες, εφαρμόζει μέτρα πρόληψης ατυχημάτων σε οποιοδήποτε χώρο σχετικά με την ψυχαγωγία του παιδιού, παρέχει πρώτες βοήθειες και ενεργεί κατάλληλα σε επείγουσες καταστάσεις, συμπληρώνει την ατομική καρτέλα του παιδιού και κρατά αρχεία, δίνει συμβουλές στους γονείς η κηδεμόνες του παιδιού.

 

 

Πρόγραμμα σπουδών: Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

A/A Μαθήματα ΩΡΕΣ
1 Στοιχεία Ανατομίας – Φυσιολογίας II
2 Εξελικτική Ψυχολογία
3 Λογοτεχνία Προσχολικής Ηλικίας
4 Οργάνωση Βρεφονηπιακών Τμημάτων & Μορφές Δραστηριοτήτων Προσχολικής Ηλικίας 2Θ+4Ε
5 Πρακτικές Δραστηριότητες στη Βρεφική και Νηπιακή Ηλικία
6 Αισθητική Αγωγή