Συμμετοχή στο 2ο Σχολείο Τουρισμού OnTour  Κεφαλονιάς

Δελτίο Τύπου

Θέμα :  Συμμετοχή στο 2ο Σχολείο Τουρισμού OnTour  Κεφαλονιάς

Φορέας Υλοποίησης: Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ημερομηνία υλοποίησης: 22 Απριλίου 2024

Τόπος: Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος», Αργοστόλι

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Αργοστολίου συμμετείχαν στο 2ο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κεφαλονιάς που διοργάνωσε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Η Ημερίδα έλαβε χώρα στις 22 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος».

Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour, είναι να εξοπλίσει τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους σπουδαστές του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντας τους κίνητρα, έμπνευση και πάθος μέσα από δυναμικούς και εξειδικευμένους ομιλητές και σύγχρονες θεματικές ενότητες.

Στα πλαίσια της Ημερίδας οι μαθητές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με την συμπεριφορά των ταξιδιωτών και τα βασικά συστατικά για τη διαμόρφωση μιας οργανωμένης, μοναδικής και αξέχαστης, ταξιδιωτικής εμπειρίας (Experience-based Travel). Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τέθηκαν επίσης τα θέματα σχετικά με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Κεφαλονιάς ως τουριστικού προορισμού.

Ο Διευθυντής                                                              Οι Εκπαιδευτικοί

Δελλαπόρτας Πέτρος                                                  Κατσέλη Χρυσάνθη

                                                                                    Μπουλουγούρης  Δημήτρης